Arkiv:

Oftast var det kvinnor som kom in i galleri här på Österlen, men så en dag ”förirrade” det sig in en ensam man. Han förklarade att hans fru skulle komma om en stund och att han absolut in begrep sig på konst men ändå vill titta. Visst sa jag och visade honom in till Gunillas tavlor.

- Efter som du inte kan något om konst, så kan du säkert ända se vad Gunilla har målat sa jag och började lirka lite - Jo då, jag kan ju se en hel del saker, men förstår det inte.

En timme senare dök hans fru upp och då hade han funderat, beskrivit och analyserat alla Gunillas tavlor. Han var glad som ett barn på julafton - som om han lyckats knäcka konstens gåta. Han var långt ifrån ensam om detta, men den som jag kommer ihåg bäst.

Det var många och långa diskussioner med besökarna som kom för att titta på hennes konst. För varje ny besökare fick jag höra en ny tolkning.

Det finns liksom inget slut.

 http://www.rapsbollen.se/

titel om blå färger orginaltryck och målning 2017 co Gunilla Boije 

     

  • 10.11 mars 2018 på Ålgården konstnärernas galleri o verkstäder i Borås
  • Monotypitryck i färg och svartvitt 6 deltagare 2 heldagar 
    Kursledare Gunilla Boije af Gennäs
    En kurs för dig som vill pröva att trycka med tekniker som kan användas 
    både som orginaltryck och som utforskning för nya uttryck i grafik
  • Under vecka 25-26 kan du som är 6-18 år testa på bild och tryck, graffitti och skapa musik tillsammans med erfarna DJ:s! Bild och tryck på lovet Grafikverkstad Målarateljé och utställning varje dag i 2 veckor Använd vår grafikpress, skissa, valsa färg på plåt, plast eller trä eller använd screentrycksram för tryck på T-shirt. I målarateljén finns möjlighet att prova många olika sätt att göra bilder. Varje dag avslutas med en utställning öppen för alla som vill vara med. Ingen föranmälan behövs för att vara med, men verkstaden har ett begränsat antal platser. Yngre barn kan behöva en vuxen i sällskap. 25-29 juni samt 2-6 juli Måndag-fredag mellan kl. 13-17

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)